Parkinsonhold

Som Parkinsonpatient har du mulighed for at deltage på klinikkens Parkinsonhold uanset sygdomsstadie.

Alle har godt af at motionere, men specielt personer med Parkinson får overraskende stor effekt med den rigtige træning. Man kan ikke træne sygdommen væk, men man kan træne, så de daglige gøremål bliver nemmere. Træningen medvirker til at forhale sygdommens progression.

I træningen vil der være fokus på balance, styrke, koordination og bevægelighed. Træningen indeholder typisk opvarmning efterfulgt af specifikke styrke-, koordinations- og balanceøvelser. Der gøres brug af både, store og små bolde, klude og elastikker m.m. Afslutningsvis vil der som udgangspunkt være udspænding.

Formålet med træningen er, at bedre balanceevnen, styrke musklerne og stabiliteten omkring kroppens led, forbedre koordinationen samt øge funktionsevnen i hjemmet.

PRAKTISK INFORMATION
Træningen finder sted hos FYSIODANMARK BIRKERØD enten i træningssalen i kælderen under klinikken, med indgang fra parkeringspladsen bag klinikken, eller i træningscenteret i stueetagen.

Antallet af deltagere vil være 4-8 på et hold.

Som Parkinson patient hører man som udgangspunkt under den vederlagsfrie ordning og modtager gratis fysioterapi såfremt lægen henviser til dette. Afhængigt af funktionsniveau vil nogle være berettiget til holdtræning, mens andre også kan modtage individuel behandling. Før opstart er det nødvendigt at konsultere egen læge med henblik på en vurdering.

Instruktører på holdene: Mette Skov Garval & Anne Sofie Buschardt.

TRÆNINGSTIDER
Mandag kl. 10.30-11.30 // V. Fysioterapeut Mette Skov
Fredag kl. 10:30-11:30 // V. Fysioterapeut Anne Sofie Buschardt